In deze rubriek komt regelmatig een klein stukje over 1 van de Funny’s haakpakketten die er te koop zijn, dus leuk om te blijven volgen.

Funny Bunny is een lieve Funny met konijnenoren op zijn mutsje. Dit pakket is zeer geschikt voor de beginnende hakers. Het start bij de beentje die haak je aan elkaar vast en het lijfje en hoofd zitten aan 1 stuk. Vervolgens worden de armen los gehaakt en het randje op het lijfje is los. Het randje is een kleine strook om te haken. De armen en het randje worden aan het lijfje vast genaaid.

En als laatste kan de must gemaakt worden, deze zit los op het hoofd, dus het is altijd mogelijk om een andere muts te maken of in verschillende kleuren. Leuk detail is dat er een heel lief staartje in het pakket erbij zit, wat niet op de foto te zien is.

Bunny kopen, klik hier

TIP

Vul de Funny’s goed op met vulling. In de workshops vertel ik altijd: ‘als je denkt dat je hij vol is, ben je op de helft/driekwart’.

Als je hem namelijk te weinig opvult krijg je een heel slap hoofdje die bungelt op het lijfje, dus vul ze goed op als je dit wilt voorkomen.

Funny Sheep is een Funny met een schaapsjasje aan en een schaapmuts met kleine oortjes. Om de vulling binnen te houden wordt het lijfje van de schaap eerst gehaakt in de achterste lussen, daarna wordt het lijfje bewerkt zodat hij de leuke bolletjes krijgt op zijn lijfje. Doordat het duidelijk beschreven staat hoe de steek op het lijfje moet is ook dit pakket zeer geschikt voor de beginnende haker.

In het pakket zit naast het garen, de vulling en uiteraard de 2 veiligheidsogen, ook nog 2 houten knopen en een lief staartje. De Funny Sheep is in het wit gemaakt met huidskleur van Rio katoen, maar ook erg leuk te maken in het zwart of donkergrijs.

Sheep kopen, klik hier

0